revies

REVIES

Het Revies is een verhaal in vier borden over hoe wij mens, natuur, bronnen en spullen waarderen. Door deze zaken op de eettafel in het midden van het gesprek te plaatsen, word jij uitgedaagd je eigen mening te vormen.

 

Moet tijd en handmatigheid geherwaardeerd worden in ons leven?

REMAKE is een gegoten porseleinen biscuit gebakken bord. Met de hand gemaakt in een half jaar. Het kost daarmee de meeste tijd om te maken en is in die zin het meest waardevolle bord. Vaak moet alles sneller en goedkoper, maar door de tijd los te laten en handmatigheid toe te staan, ontstaat er iets unieks.

 

Is de natuur meer de vrijheid laten en het omarmen van vergankelijkheid nodig?

RETURN is een in een mal gegroeid mycelium bord afkomstig van een eetbare zwam. Als je hem weggooit vergaat hij volledig. Dat natuurlijke vinden we erg lastig en begrenzen wij graag, dat vergankelijke daar denken we liever niet aan. Het loslaten en accepteren van natuur biedt kansen en zo ontstaat er een nieuw materiaal.

 

Mag imperfectie niet juist omarmd worden en onderwaarderen we dysfunctie?

REPAIR is gemaakt van gerepareerde scherven van een enkel bord uit de kringloop. Het hoort niet meer bij een servies en wordt alsnog vernietigd als het niet alsnog verkoopt. Door het te breken en met bladgoud te repareren is het weer functioneel en dus weer waardevol. Het moment van breken wordt benadrukt en er ontstaat schoonheid in de imperfectie.

 

Moet tijd en handmatigheid geherwaardeerd worden in ons leven?

RE-USE is gemaakt van gespaarde plastic yoghurt bekers die niks waard leken tijdens het ontbijt. Samen veranderen ze in een echt bord door ze te versnipperen en te versmelten. Elke dag opnieuw gooien we eenmalig gebruikte verpakkingen weg alsof het waardeloos is. Samengesmolten in een nieuwe duurzamere vorm verschuift dit perspectief.

 

Re-use is gemaakt i.s.m Marcel Imthorn van Periferie

Many thanks to Precious Plastic for sharing!