Dotelephant maakt kennis toegankelijk met ruimtelijk ontwerp. Plekken die inspireren en bewustwording creëren voor het onderwerp. Kennis wordt ruimte. 

Onderzoeken de context

Eerst onderzoeken en ontdekken we de plek, de organisatie, de maatschappij en de toekomst. De sociale, culturele en natuurlijke elementen als ook de unieke kwaliteiten van de opdracht en opdrachtgever bepalen de context en vormen de ingrediënten voor de volgende stap.

Organiseren het verhaal

Vervolgens organiseren we de ingrediënten. Ze worden gestructureerd, nog eens flink door elkaar geschud en de hoofd en bijzaken worden van elkaar gescheiden. Met de toevoeging van inspirerende beelden krijgt het plot van het verhaal vorm.

Ontwerpen de beleving

Nu is het tijd om de rode draad te vinden en alle ingrediënten samen te brengen tot een echt ontwerp. Eerst in schets, daarna visueel en in layouts. Tot slot maken we de definitieve tekeningen en komt het verhaal tot leven in een tastbaar ruimtelijk ontwerp.

Nienke Heijes, oprichter van dotelephant is ontwerper, onderzoeker en maker. Na haar opleiding interieurarchitectuur aan de KABK in Den Haag en Biologie aan de RuG, startte zij haar eigen bedrijf. Zij combineert in haar ontwerppraktijk haar analytische denkvermogen met enthousiasme en nieuwsgierigheid. Alles wat zij ontwerpt en doet heeft te maken met het vertellen van verhalen over herkomst, traditie en eigenheid, geplaatst in een maatschappelijke, menselijke en toekomstgerichte context.

 

 

Bekijk hier het BNO artikel over Nienke: https://www.bno.nl/blog/artikelen-10/post/de-bno-en-nienke-heijes-307