Expositie Stort! 10.000 jaar Groningers en hun afval

Voor de expositie Stort! 10.000 jaar Groningers en hun afval in het Noordelijk Scheepvaartmuseum bedacht Nienke het ruimtelijke- en grafisch ontwerp. Van lagen in het landschap, door de vieze middeleeuwse stad loop je de landerijen in en kom je uiteindelijk terecht tussen de elementen en moleculen waaruit ons afval ontstaat.

Publicatie nieuw blad ‘Dd’ van de BNO

Vers van de pers!

 

Het product ontwerp Revies staat gepubliceerd in het nieuw vormgegeven blad van de BNO genaamd ‘Dd; editie 0. In een mooi artikel word verteld over een designdetail uit deze Revies serie. Ook staat er een stuk over de betrokkenheid van Nienke bij de BNO in Noord Nederland. Bedankt Freek Kroesbergen, DeRonners en de BNO voor dit mooie artikel!

REVIES een vierdelig verhaal over mens, materiaal en natuur

Te zien van 19-27 okt 2019 tijdens de Dutch Design Week, klokgebouw Eindhoven, expositie Driving Dutch Design lichting 2019.

 

REVIES is een verhaal in vier delen over hoe wij als mens omgaan met onze tijd, materialen, de natuur en elkaar. Het laat zien waar we staan en bevraagt wat wij waardevol lijken te vinden.

Door het opwaarderen van scherven, plastic, natuur en ambacht staan deze zaken ter discussie.

 

Klik hier voor meer informatie.

Dutch Design Week

Afgelopen jaar heb ik mee mogen doen aan Driving Dutch Design 2019; een talentenprogramma van de Dutch Design Week, de Beroepsorganisatie van Nederlandse ontwerpers en de ABN AMRO. Samen met een twintigtal andere geselecteerde onderwerpers met verschillende disciplines kregen we een jaar lang masterclasses, coaching en werkten aan je bedrijf. Tijdens de Dutch Design Week 2019 presenteren wij ons als groep met een zelf ontworpen en gebouwde expositie. Meet the driver!

Driving Dutch Design pitch event

Na lang schaven en schuren aan woorden en tijd presenteer ik mijzelf en mijn bedrijf tijdens de Dutch Design Week in het ABN AMRO paviljoen.

Kennis geeft ruimte, ruimte om zelf keuzen te maken. Daarom gebruik ik graag verhalen en informatie in mijn werk. Kennis wordt ruimtelijk ontwerp!

VET!

Op 21 en 22 september 2019 is het ‘Revies’ te zien zijn op het Smaakmakersfestival in De Wijk in het kader van de ontwerpwedstrijd “VET!, voedsel in de 21ste eeuw” van Stichting Kunst & Cultuur. Repair, reus, remake of return? Wat gaan we doen?

Opening Pink Almond ijs en gebak bij Mo

Ijssalon Pink Almond was nog maar net geopend en er stonden al rijen mensen! Iedereen was enthousiast. Voor Liying Mo heb ik deze ijssalon mogen ontwerpen. Haar man Laurens voerde alles tot in detail uit. Nu zorgen zij met de ijssalon voor een verbinding in de wijk!

Opening tentoonstelling ‘Migratie’

Vanaf 16 maart 2019 is de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? 6 eeuwen migratie naar de stad Groningen’ te zien in het Noordelijk scheepvaartmuseum. Het ontwerp is door ons gemaakt. Klik hier voor meer informatie. Wegens succes verlengd tot het najaar van 2019!