Museum van (w)eten

Museum van (W)eten de Proeffabriek

Kom planten, plukken proeven en (W)eten en ervaar dat eten leuk, lekker en leerzaam kan zijn in de ProeFFabriek

Al voor de 16eeeuw voorzagen graanmolens mensen van brood in de stad. De dieren liepen vrij rond en zelf eten kweken gebeurde veelvuldig. Eten was dichtbij. Door de eeuwen heen verplaatste de productie van eten zich steeds verder naar gebieden buiten de stad en daarmee uit ons zicht. Hierdoor zijn wij overgegaan van onze handen-in-de-klei naar het kant-en-klaar verpakte eten uit de supermarkt. In de ProeFFabriek vindt de productie van eten weer plaats in de stad. Een plek waar je zelf kunt planten, plukken en proeven en al doende meer te weten komt over eten.

Bij binnenkomst zie je de verse groenten in al haar geuren en kleuren uitgestald in het meeneemmagazijn. Je koopt daar een kaartje en je laat je door je zintuigen leiden. Scheur een recept af en ga met een receptenroute op zoek naar verse ingrediënten die je overal aantreft in de zwevende tuinen. Bereidt en nuttig je gerecht in het kook-het-zelf restaurant onder het genot van een drankje van ProeFFabriek’s eigen brouwerij. Zie je eten van zaad tot plant ontwikkelen in de kweekkelder waar zichde stekjes vormen die vervolgens in de zwevende tuinen en de seizoenstuin in enkele weken kunnen uitgroeien tot hoogwaardige groenten. Maak samen met vrienden aan tafel een heerlijke verse stamppot van groenten die in weer en wind gegroeid zijn in de seizoenstuin. En als je weggaat, neem dan de ervaring mee voor thuis uit het meeneemmagazijn. Daar vind je zaden, verse ingrediënten en alles om thuis eten te beleven.

 

Wat kom jij (w)eten?